REDIRECTIONEAZA 2% din impozitul anual catre FUNDATIA EUROPEANA TITULESCU

Campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, platit statului este reglementata de art. 84, alin.2 din Codul Fiscal si presupune:

  • Ca orice contribuabil are dreptul de a indica statului cum sa cheltuiasca 2% din impozitul anual pe venit platit si anume sa il redirectioneze catre orice organizatie non-guvernamentala alege.
  • Aceasta actiune nu reprezinta o donatie sau sponsorizare si nu presupune alocarea de fonduri, ci o redirectionare a unei sume deja platite catre entitatea dorita.

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2012, sa sprijiniti activitatea FUNDATIEI EUROPENE TITULESCU, puteti sa completati si sa depuneti, pana la data de 25 MAI 2013, formularul 230 (in cazul impozitului pentru salarii) sau formularul 200 (daca ati avut si alte venituri in afara salariului) conform indicatiilor de mai jos:

     

*precompletate cu datele Fundatiei

 

Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA EUROPEANA TITULESCU
Cod de identificare fiscala: 14702579
Cont bancar (IBAN): RO 98 RNCB 00720449706800001

INSTRUCTIUNI:

1.     Completarea cu datele personale unul dintre cele doua formulare de mai sus

Se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la contribuabil

  • pentru VENITURI DIN SALARIU: formularul 203  trebuie completat cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.
  • pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: formularul 200 trebuie completat, citind cu atentie instructiunile de la final, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

*tipul veniturilor si mai multe informatii, pot fi consultate direct AICI

 

NOTA – Daca nu se cunoaste suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

2.     Depunerea formularului DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti aici: ADRESE – CLICK AICI.

VA MULTUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT !


ALTE INFORMATII UTILE: In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, contribuabilii care au redirectionat cei 2% din impozitul anual pe venit, pot sa comunice Fundatiei faptul ca au depus formularele respective, trimitand un e mail la contact@titulescu.eu.

Go to top